Duyurular

...

2024 Erasmus Proje Dönemi Erasmus+ Karma Yoğun Hareketlilik (BİP) Programı Personel Eğitim Alma Hareketliliği Başvuru Duyurusu

Vilnius University, Faculty of Philology ev sahipliği ve koordinatörlüğünde 12-16 Mayıs 2025 tarihleri arasında yüz yüze hareketlilik, 24 Nisan 2025 tarihinde ise çevrimiçi hareketlilik olmak üzere “Orient in Lithuania and Turkology studies” başlıklı eğitim alma faaliyeti gerçekleştirilecektir. Faaliyetle ilgili ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

Vilnius Üniversitesi koordinatörlüğünde yürütülecek olan programın düzenleyici ortak kurumları Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (Türkiye), Jagiellonian Üniversitesi (Polonya) ve Hamburg Üniversitesi (Almanya)’dir.

Orient in Lithuania and Turkology Studies isimli program düzenleyici kurumlarla ikili anlaşması olan kurumlardan 20 kişinin katılımı ile BIP (Karma Yoğun Hareketlilik) Programı çerçevesinde düzenlenecektir. 2024-1-LT01-KA131-HED-000207369-1 no’lu proje faaliyetine Çukurova Üniversitesinden 2 personel katılabilecektir.

 

2 personel olarak kontenjanı belirlenen faaliyete başvuru yapılabilmesi için belirtilen asgari kriterler şu şekildedir. Bu kriterlerden en az birine uymayan personel başvuru yapamaz.

 Yabancılara Türkçe eğitimi alanında ders vermiş / veriyor olmak

 Türkoloji alanında bilimsel çalışmalar yapmış olmak

 

1. BIP (Karma yoğun programlar) nedir? Karma yoğun programlar en az üç farklı program ülkesinden, ECHE sahibi en az üç yükseköğretim kurumu tarafından geliştirilmeli ve uygulanmalıdır. Ek olarak, bir Program Ülkesinde yerleşik olan herhangi bir yükseköğretim kurumu ya da kurum/kuruluş ortaklığa katılabilir. Ortak Ülkelerdeki yükseköğretim kurumları ortaklığa katılabilir ya da masrafları kendisine ait olmak üzere katılımcı gönderebilir. Ortak Ülkelerden gelen katılımcılar asgari sayıların/gerekliliklerin hesaplanmasında dikkate alınmaz.

2. Koordinatör kurum nedir? Koordinatör kurum ECHE sahibi bir yükseköğretim kurumu olmalıdır. Bu kurum, ya başvuru sahibi yükseköğretim kurumudur ya da başvuruda bulunan hareketlilik konsorsiyumunun yükseköğretim kurumu üyelerinden biridir.

3. Kimler katılabilir? Karma yoğun programlara katılmak için personel gönderen ev sahibi kurum, Program Ülkesinde yerleşik ECHE sahibi bir yükseköğretim kurumu olmalıdır. Programın uygulanmasında yer alan öğretim personeli ve eğitmen personel Program Ülkesindeki herhangi bir kurumdan olabilir (Uygun katılımcılar kutucuğuna bakınız).

4. Fiziksel hareketlilik bölümü 5 günden 30 güne kadar sürebilir.

5. Fiziksel faaliyet ev sahibi yükseköğretim kurumunda ya da ev sahibi kurumun bulunduğu ülkedeki herhangi bir yerde gerçekleştirilebilir. Fiziksel hareketlilik bu yükseköğretim kurumunun ülkesinde herhangi bir yerde gerçekleştirilebilir

6. Katılımcılara fiziksel hareketlilik için bireysel destek ve seyahat desteği (uygun olduğu takdirde) gönderen kurum (işletmelerden davet edilen personel olması durumunda ev sahibi yükseköğretim kurumu) tarafından sağlanır.

7. Hibe ödemesi: Personel karşı kuruma gitmeden önce, ilk taksit olarak, öngörülen toplam faaliyet süresi için hesaplanan gündelik ve mesafe hesaplayıcı aracılığı ile tespit edilen seyahat gideri toplamının %80 orandaki kısmı ödenir. İkinci taksit, faaliyet dönemi sonunda, personele verilen katılım sertifikasında yer alan tarihlere göre belirlenen kesin gerçekleşme süresi dikkate alınarak, katılımcının e-mail adresine tanımlanan çevirim içi AB anketini (EU Survey) doldurmasından itibaren 45 gün içerisinde geriye kalan miktar ödenir veya geri ödeme yapılacaksa iade emri çıkartılır. Anketin doldurulduğu sistem üzerinden görülebildiğinden ayrıca bir evrak teslim etmeye gerek bulunmamaktadır. Teknik sebepler haricinde, katılımcı anketini doldurmayan personele toplam nihai hibenin %20’si tutarında kesinti yapılır.

8. İlgili başvuru ve seçim işlemlerinin hepsi Türkiye Ulusal Ajansı tarafından yapılandırılan E-devlet Kapısı ( https://turnaportal.ua.gov.tr ) üzerinden ve çevrimiçi olarak yürütülecektir. Başvuru belgelerinin Başvuru Portalının ilgili bölümüne yüklenmesi gerekmektedir.

9. Çevrimiçi başvuru işlemlerinin gerçekleştirilmesi ve başvuru belgelerinin çevrimiçi olarak yüklenebilmesi için belirlenen tarih aralığına titizlikle uyulması gereklidir. E-devlet Kapısı üzerinde yapılandırılan başvuru portalı 6 – 27 Aralık 2024 tarihleri arasında açık kalacak, belirtilen tarih ve saatten sonra sisteme başvuru ya da belge girişi yapılamayacaktır.

10. Seçim kriterleri ve başvuru belgeleri:

Her bir başvuru sahibinin 20 taban puanı olacaktır ve aşağıda belirtilen ölçütlere göre taban puana ekleme ya da çıkarma yapılarak “başvuru puanı” oluşturulacaktır.

·         Erasmus+ ilgili hareketlilik programından (KA103/KA131) ilk kez yararlanacak olanlar (+10)

·         Beş yıl önce Erasmus KA103/KA131 Programından faydalanmış olma (-3)

·         Dört yıl önce KA103/KA131 programdan faydalanmış olmak (-5)

·         Üç yıl önce KA131 programdan faydalanmış olmak (-7)

·         Son iki yıl içinde KA131 programdan faydalanmış olmak (-10)

·         Engelli personel (+5)

·         Gazi personel ile şehit ve gazi yakını personel (+10)

·         Kendisi veya 1. derece yakınları AFAD’dan afetzede yardımı alıyor olmak (+5)

Başvuru Belgeleri

1.      Başvuru formu (şablonu indirmek için tıklayınız)

2.      Onaylanmış Staff Mobility Agreement for Training (şablonu indirmek için tıklayınız)

3.      Davet mektubu: Gidilecek kurum tarafından hazırlanmış ve açık tarihli “ziyaretin uygun olduğunu” gösterir kabul yazısı (Örnek davet mektubu için tıklayınız).

Hibesiz Yararlanma: Hareketlilik şartlarına sahip başvurusu kabul edilmiş olan personel istediği takdirde programdan hibesiz olarak da faydalanabilir. Faaliyetten hibesiz faydalanabilmek için de başvuru yapılması, başvurunun diğer başvurularla beraber değerlendirmeye tabi tutulması ve personelin evrak teslim etmesi gerekmektedir. Hibesiz personelin farkı, personelin bütçe hesaplamalarına dâhil edilmemesi ve kendisine ödeme yapılmamasıdır. Hibe alınmaması, personelin seçim sürecine dâhil olmamasına gerekçe değildir. Hibesiz olarak gidecek personel için de yukarıda yazılı olan kurallar geçerli olup evrak teslimi yapılmalıdır.

İçerme desteği: Ek bir hibe desteği olmaksızın faaliyetlere katılmaları mümkün olamayacak durumdaki fiziksel, zihinsel veya sağlıkla ilgili özel durumları olan Erasmus+’ya katılacak olan personel web sitemizi ziyaret edebilir https://erasmus.cu.edu.tr/cu/genel-bilgi/Erasmus+%C3%96zel%20%C4%B0htiya%C3%A7%20Deste%C4%9Fi ya da erasmus@cu.edu.tr adresine eposta göndererek bilgi talep edebilir.