2016 Akreditasyon Dönemi

Proje No: 2016-1-TR01-KA103-026863

Toplamda yararlanıcı sayısı: 34

Toplam bütçe: 61.753,00 Avro

Çukurova Üniversitesi:13, Mersin Üniversitesi: 1, Çağ Üniversitesi:1, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi: 1, Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi:1 olmak üzere toplam 17 öğrenci programdan faydalanmıştır. Yararlanan öğrencilerin diploma programları açısından istenilen hedefe ulaşılmış ve neredeyse öğrencilerin hepsi farklı disiplinlerden ve farklı öğrenim kademelerinden gelmektedir. Yararlanıcı öğrencilerin 5’I mezuniyet sonrası hareketlilikten faydalanmış, dolayısıyla yararlanıcıların %30’unu yeni mezun kademesindendir. Staj hareketliliği gerçekleştirilen ülkeler sırasıyla Almanya, Polonya, İspanya, İtalya, Fransa, Birleşik Krallık, Slovenya ve Malta olmuştur.

Personel Hareketliliğinde Eğitim Alma kategorisinde 7 personel farklı ülkelerde hareketliliklerini gerçekleşirmiştir.

Staj konsorsiyumunun hedeflerinden biri de öğrencilerin sanayi ve yükseköğretim kurumları arasında işbirliği geliştirilmesinde kazandıkları tecrübeyle yenilikçi düşünce ve AR-GE çalışmalarında yer almasına katkıda bulunmak ve üniversite ile özel sektör ve iş dünyası arasındaki etkileşime katkı sağlamaktır. Bu bağlamda farklı sektörlerle işbirliği içerisinde İngiliz Dili Eğitimi, Ziraat, Mimarlık, Biyomedikal Mühendisliği, Girişimcilik, İnsan Hakları ve Avrupa Birliği Gençlik Projeleri alanlarından 10 yabancı eğitmen; Çukurova Üniversitesi, Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ve Çağ Üniversitesi’nin misafiri olarak davet edilmiş ve Personel Ders Verme Hareketliliği çerçevesinde konsorsiyum ortak üniversitelerini de kapsayacak şekilde iş planları hazırlanmış ve öğrencilere ve personele çeşitli seminerler vermeleri sağlanmıştır.