2016 Akreditasyon Dönemi

Sektörden davet edilen uzmanlardan “Ders Verme Hareketliliği” seminerleri

İspanya’da bulunan Valencia Language Club Dil Okullarının Kurucusu ve Genel Müdürü Maria Alejandro’nun Çukurova Üniversitesi’nin davetlisi olarak gelmiş, Çukurova Üniversitesi, Mersin Üniversitesi, Çağ Üniversitesi ve Osmaniye Korkut Ata Üniversitelerinde öğrencilere dil öğretiminde yeni akımlar, stajyer öğrencilerden beklenen özellikler, yurt dışında staj yapma ve iş olanakları hakkında genel bilgilendirme yapmıştır.

Fransa’da bulunan “MenoMenoPiu Architects” isimli mimarlık firmasından gelen Alessandro Balducci ve Emanuele Saldini isimli mimarlar önce Mersin Üniversitesi Mimarlık Fakültesinde, daha sonra Çukurova Üniversitesi Mimarlık Fakültesi ve İç-Mimarlık Bölümünün öğrencilerine mimarlık projeleri, uluslararası proje yarışmalarında aranılan kriterler, yurt dışındaki mimarlık bürolarında staj yapanlarda aranılan özellikler ve genel olarak sektördeki en son gelişmeler hakkında seminerler vermiştir.

İspanya’nın Valencia şehrindeki “Agro Consulting del Mediterraneo” firmasından davet edilen Maria del Carmen, organik gübre üretimi, doğal tatlandırıcı ‘stevia’ bitkisinden üretim projesi, gübre üretiminde kullanılan organik ürünler ve Almeria bölgesindeki seracılık ve tarım hakkında seminer vermiş, üniversitemize bağlı sera ve uygulama alanlarını ziyaret etmiştir.

Fransa’daki “Institute of Genetics and Molecular and Cellular Biology” (IMGBMC/CERBM-GIE) adlı araştırma enstitüsünden Prof. Dr. Hinrich Gronomeyer Tıp Fakültesi ve Biyoteknoloji Merkezinde genomik teknolojileri ve sistemsel biyoloji yaklaşımları üzerine hem öğrencilere hem de genç akademisyenlere seminer vermiştir.

 

Çağ Üniversitesi’nin davetlisi olarak Bulgaristan Champions Factory'den gelen Shirin Amin, Alexandra Goteva ve Alexander Balabanov hem Çukurova Üniversitesi hem de Çağ Üniversitesinde öğrencilere 'girişimcilik ' ve yurtdışı staj olanakları hakkında detaylı bilgiler vermişler ve öğrencilere farklı proje deneyimlerini aktarmışlardır.

Konsorsiyum proje ortağı Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesine İsveç ve İtalya’dan 2 eğitmen davet ederek öğrencilerinin ve personelinin Erasmus staj hareketliliği hakkında farkındalıklarının gelişmesine katkı sağlamıştır.