ÖNEMLİ-2021-2022 Akademik Yılı Öğrenim Hareketliliği Aday Adayı Öğrenci Bilgilendirmesi

Sevgili öğrenciler,

2021-2022 Akademik yılı Erasmus+ Programı Öğrenim Hareketliliği kapsamında aday adayı öğrencilerin Bölüm bazında Erasmus notuna (Yabancı dil notu+GNO Erasmus Notu) göre sıralanmış listesi, 21.04.2021 tarihi itibariyle Erasmus bölüm/fakülte koordinatörlerine gönderilmiştir.

Hiçbir öğrenci için ilk aşamada 1 yıllık Erasmus dönemine onay verilmemektedir. Halihazırda başvurmuş ve yabancı dil sınavını geçmiş 568 aday adayı öğrenci  bulunmaktadır. Bu öğrenciler; 2020-2021 akademik yılına ait bütçenin 85 öğrenci gönderildikten sonra kalan hibesini kullanacaktır. Hibelendirme ; koordinatörlere gönderilen Erasmus notuna göre yapılan listelerde en yukarıdan başlayarak gerçekleştirilecektir.

Yaklaşık 60 bölüm ülke bazında yerleştirmesini yapıp birimimize ulaştırdıktan sonra, bu hesaplama daha net olacak ve asil-yedek listesi belli olacaktır. (Korona önlemlerinden dolayı tam kapanma dönemine girildiği için Mayıs 2021 ayının sonunda ya da Haziran 2021 ayın ilk haftalarında asil-yedek listesi belli olacaktır.)

Ayrıca; ek hibe talebinde bulunacağız. Bu talebin ne kadarı onaylanır bilmiyoruz. Türkiye' deki 200 e yakın üniversiteden, çeşitli yasal süreçlerden geçilerek, talepler toplanıyor. Tüm Türkiye' de aynı anda resmi yazı ile kurumlara bildiriliyor. Miktar belli olunca; bir süre, hesaplama için işlemler yapacağız ve sonuçları web sayfamızdan ilan edeceğiz.

“Asil oldunuz” demek hibeli yararlanacaksınız demek anlamındadır. Yedek aday aday öğrenci ise; bölümünde Erasmus notuna göre yapılan sıralamalardaki herhangi bir öğrencinin vazgeçmesi halinde, gene Erasmus notuna göre sırasıyla yedek öğrenciler asil öğrenci statüsüne geçecektir. Ayrıca; bölüm dışında az öğrencisi olup yerine yerleşecek öğrencisi kalmayan bölümlerin hibeleri de diğer bölümlere sıralamalar dikkate alınarak dağıtılacak ve güncel listeler web sayfamızda ilan edilecektir. Bu yüzden web sayfamızı düzenli kontrol ediniz ve başvuru esnasında bildirdiğiniz e-postalarınızı düzenli kontrol ediniz. Çünkü; yerleştirildiğiniz okullar da resmi işlemler için bildirdiğiniz e-posta adresleriniz üzerinden sizlerle iletişim kuracaklardır.

Bu yıl, başvuru döneminde vazgeçme dilekçelerini vermek için 30 Haziran 2021 tarihini belirledik.

Dışilişkiler web sayfamızda Erasmus/Öğrenim kısmında öğrencinin ve koordinatörün yol haritası ve dokumanlar-formlar kısmında ise gitmeden önce ve döndükten sonra yapılacaklar, geçen senenin oryantasyon sunumu ve öğrencilerin imzaladığı taahhütname yer almaktadır.

Bu listeler bize ulaştıktan sonra ; yapılacak ilk işlem öğrencilerin nominationlarının koordinatörler tarafından yapılmasıdır. Karşı okullara öğrencilerle ilgili bu bilgiler gönderildiğinde, öğrencilere karşı okullardan başvuru için resmi evraklar gönderilecektir.

Karşı okulların ofis çalışanlarının büyük bir kısmı evlerinden işlerini yürütmektedir. Bu yüzden gerek öğrenciler , gerekse koordinatörler sağlıklı geri dönüşler alınmayabilir. Süreç ilerledikçe hep birlikte pandemi kaynaklı detaylara hakim olacağız. O yüzden sizlerin bu konuda sabırlı olmalarına ihtiyacımız var.

Yarın itibari ile dönüşümlü olarak ofislerimizde çalışacağız. İşlemlerinizi telefon ve/veya özellikle e-mail adresleri üzerinden gerçekleştirmeniz gerekmektedir. 08.05.2021-17.05.2021 tarihleri arasında ise; resmi izinli olunacağı için telefon ve e-postalara yanıt verilemeyecektir.

Sağlıklı ve güzel günler, iyi çalışmalar.